Mõte: Eesti Veri

Eile olin kirjanduse üritusel ja tahtsin üles kirjutada seda. Joosep Vesselov, kes on Tartu luuletaja, luges luuletuse välja, mis mind lõi. Luuletusest nii hästi aru ei saanud, ikkagi sain sellest aru: arv. Palju kordi kirjeldas eesti rahvast numbriga: miljon ja midagi ja seejärel miljon. Miljon. Kas ta ju ei tea, et eesti rahvastik on 1,32 miljonit?

Iva on see: et isegi liberaalsete eestlastele, et identiteet on verega seotud eestis. Miks nad siis kaebavad selle üle, kui Martin Helme räägib eesti vene rahvastikust? Liberaalsetele eestlastele nad ka ei loe. Paistab nii, et tavaline eesti hoiak vene-eestlaste kohta on unustamine. Ometi mitte kui sa oled eesti keele oskav ameeriklane: meil on venelased siin 30 aastat kes ei oska nagu sina! Kas peaksid? Kas nad sulle seda võlgnevad?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s